Tepovanie Kärcher
Bodytep - Tepovanie

Prečo je nutné čistiť z vnútra chladničku a spotrebiče

Nie je všetko zlato, čo sa blyští. To pozná každý, kto sa už niekedy pustil do poriadneho upratovania. Niekedy sa môže zdať, že ste všetko upratali a potom otvoríte niektorý zo spotrebičov alebo chladničku a je po radosti. Upratovať však treba komplexne.

Pozor na skryté znečistenia

Tak ako je potrebné vymetať z času na čas prach spoza skríň a aj priamo zo skríň, tak je vhodné čistiť nielen vonkajšiu časť spotrebičov, ale aj tú vnútornú. Tá je niekedy veľmi podstatnou nielen pre pocit čistoty, ale aj pre zdravie. Všade tu sa totiž môžu skrývať baktérie, mikróby, ale aj plesne,  ktoré svojimi spórami môžu prispievať dokonca aj k vzniku rakoviny. Preto je vhodné čistiť veci skutočne detailne.

 

Aj beznámrazové spotrebiče treba čistiť

Moderné chladničky a mrazničky sú často už vybavené no frost technológiou, ktorá zaručuje, že v chladničke ani mrazničke nevzniká námraza. A preto má mnoho ľudí dojem, že takúto chladničku netreba ani čistiť. Je to však omyl. Možno sami viete, že keď sa mraznička nečistí dostatočne často, má typický zatuchnutý pach. A ten sa prenáša aj na potraviny. A hoci sa v hlbokom mraze baktérie a plesne nešíria tak rýchlo, ako v teplejšom prostredí, to neznamená, že tam nie sú.

 

Pozor na plesne v chladničkách

Omnoho viac ako mraznička je však na plesne a baktérie náchylná chladnička. Tu teplota nie je tak nízka a pokojne pri štyroch až piatich stupňoch Celzia prežijú ako plesne, tak aj baktérie. Možno ste už niekedy našli v chladničke splesnivený pomaranč alebo napríklad zhnitú zeleninu. To sa občas stane každému. No tieto potraviny rozšíria spóry a baktérie po priestore a následne bez dôkladného čistenia ostanú prežívať a napádať potraviny. Omnoho skôr tak splesnivie syr, ovocie, potraviny sa skôr pokazia. Nebezpečenstvo je aj v tom, že mnoho potravín je napadnutých už aj vtedy, keď to ešte nie je priamo viditeľné poškodenie. Preto je nutné čistiť chladničku aj z vnútra.

 

Všetky spotrebiče potrebujú očistu

Sendvičovače, mixéry, roboty. To všetko sú spotrebiče, ktoré priamo prichádzajú do kontaktu s jedlom. To znamená, že práve prostredníctvom nich sa môžu zasa na čerstvé jedlo prenášať baktérie. Čistenie spotrebičov aj z vnútra by malo prebehnúť aspoň dvakrát ročne. Je to namáhavé, ale takýto prístup sa vám veľmi rýchlo vráti vo forme lepšieho zdravia, menšieho zápachu potravín v chladničke či mrazničke aj dlhšej trvanlivosti. V rámci generálneho upratovania realizujeme aj čistenie vnútra spotrebičov kvalitnými a bezpečnými čistiacimi prostriedkami.

Váš prehliadač je už zastaralý !

Aktualizujte si prosím Váš prehliadač, aby ste stránku videli korektne. Aktualizovať teraz

×