...
Obrázok článku: Ako upratovať ťažko dostupné miesta v byte?

Ako upratovať ťažko dostupné miesta v byte?

Napísal Admin, dňa
v kategórii Upratovacie služby

Umyť podlahu zaberie niekoľko minút a predstavuje len minimum problémov. Lenže v byte máme vrchné časti skríň, priestor za nimi, pod posteľou, za gaučom… Jednoducho ťažko dostupné miesta, kde to s čistením naozaj nie je jednoduché. Poradíme vám, ako si pomôcť.

Ťažko dostupné miesta ako zdroj neporiadku

Každý kto po roku nazrel na vrch skrine pochopí, o čom hovoríme. Stačí otvorenie okna, výmena vzduchu v izbe a z týchto priestorov sa vám okamžite uvoľňujú prachové častice do ovzdušia. Hoci ich nevidieť. V tomto prípade môže upratovanie namiesto klasického vyskakovania na stoličku a utierania vylepšiť aj predĺžená prachovka. Teda prachovka na tyči, ktorú si prispôsobíte tvarom a povrchy utriete.

Špáry a ťažko dostupné miesta v kuchyni

Ide napríklad o zatečené jedlá na varnej doske, špáry na zástene, dierky na digestore a podobne. Tu môže pomôcť na čistenie nedostupných priestorov parná tryska. Horúca para dokáže dostať špinu aj z mikro zárezov a ťažko dostupných miest. Aj odtiaľ, kde vám jednoducho hubka a handrička nestačia.

Priestory pod posteľou a za skriňou

Ak máte posteľ na nožičkách, tak miesta pod ňou ľahko vysajete. Prípadne ho prebehne robotický vysávač. Ak je posteľ položená príliš nízko, pomôže ju len presunúť. Nie je to však tak nepraktické akoby sa na prvý pohľad mohlo zdať. V domácich potrebách alebo v obchodoch s tovarom na rekonštrukciu, bývanie a pre domácich majstrov dostanete kúpiť špeciálne kolieskové nástavce, určené na presunutie ťažkých objektov.

Nábytok následne stačí nadvihnúť vždy na jednej strane a uložiť na nástavce. Tak môžete s posteľou voľne pohybovať a upratať pod ňou. To platí aj pre odtiahnutie ťažkých skríň, aby ste sa dostali aj do priestoru za nimi. Tak upratuje aj profesionálna firma.

Medzi radiátormi skúste špeciálne nástavce

Problematickým je upratovanie priestoru okolo radiátorov, medzi rebrami radiátora aj za nimi. Na tieto miesta je klasický vysávač krátky. Povrch radiátora ľahko vyčistíte pomocou vlhkej handričky, ale ťažko dostupné miesta je vhodné čistiť pomocou vysávača. Je možné kúpiť špeciálne nástavce na vysávač s úzkym profilom a kefou na konci. Ak takéto zariadenie nemáte, môžete si napríklad zavolať upratovaciu firmu, ktorá vám vyčistí aj ťažko dostupné miesta v byte.

Upratovacie práce musia byť komplexné

Ak chcete mať byt vyčistený, je nutné vyčistiť ho dôkladne. Pretože nestačí utrieť prach z poličiek, ak ostane na skrini odkiaľ sa prirodzeným vetraním stále uvoľňuje. Preto si aj pri výbere upratovacej firmy všímajte, či je súčasťou upratovania aj upratovanie ťažko dostupných miest. Nejde totiž o detail, ale dôležitú súčasť kvalitného upratovania.

Upratovacie služby by mali byť vykonávané len s kvalitnými a overenými čistiacimi prostriedkami. Výhodné je, ak sa komplexné upratovanie spojí aj s tepovaním a čistením kobercov ako aj čalúneného nábytku a kožených sedačiek. Vďaka tomu, že upratovacie služby sú realizované v tímoch, nie je problém odtiahnuť ani ťažké kusy nábytku a upratať miesta, ku ktorým by ste sa svojpomocne nedostali.

Pomôžeme aj vám! Kontaktujte nás.